Naše firma se zabývá nejen pasterací vaječných obsahu ale také zajišťuje prodej vajec celých. Pasterovaná vejce nabízíme jako pasterovanou melanž, pasterovaný vaječný žloutek i bílek.
Celá balení vajec nabízíme v platech na recyklovaném nosiči v balení po 30 kusech, nebo v malých baleních v krabičkách po 10 kusech.
Vaječná melanž a proces pasterace
Pasterovaná vaječná melanž je produkt z vajec kura domácího (Gallus gallus f. domestica), hovorově označovaného jako slepice, kdy vaječný obsah je zbavený skořápek a vaječných blan.
Takto upravený obsah je řádně zchlazený a následně se pasteruje v pasteru – pasterovacím stroji, který na principu prudkého zahřátí na 65,5 °C a následném rychlém zchlazení na 4 °C obsah pasteruje.
Tento proces garantuje stabilizaci a sterilizaci vaječného obsahu pro další zpracování jak v malovýrobě potravin, tak i velkoprodukci potravinářského průmyslu.
Vaječná melanž je moderním základním prvkem pro výrobu a produkci v potravinářském průmyslu.
Využití
Vaječná melanž se používá jako náhrada čerstvých vajec ve všech oblastech potravinářské výroby. Je nedílnou součástí moderních potravinářských produkcí, zajišťující výrobu ze zdravotně nezávadných vstupních ingrediencí.
Balení
Zpracovanou vaječnou melanž dodáváme v 500l a 200l kontejnerech z potravinářské nerez-oceli, nebo v 10l a 5l PET lahvích.